Zondagsschool

Er zijn twee groepen bij de zondagsschool. De matrozen (onderbouw) en de vuurtorenwachters (bovenbouw).

Wat doen we allemaal bij de zondagsschool?

We bidden met de kinderen, hierbij vragen we ook aan de kinderen zelf of ze voor iets of iemand willen bidden. Daarnaast lezen we een verhaal uit de bijbel.

De matrozen willen altijd graag knutselen en kleuren. Bij de vuurtorenwachters gaat de (jongeren) bijbel open en wordt een thema of verhaal behandeld. Ook kijken de kinderen soms een deel van een film over de bijbel. Regelmatig wordt tijd vrijgemaakt voor een puzzel of knutselwerk. Vanuit het materiaal zijn er ook spelopdrachten.

Het materiaal voor de matrozen is afkomstig van St. Timotheus en voor de vuurtorenwachters gebruiken we het materiaal van Herikon. Hierin staat extra informatie over de les en het onderwerp. Zingen met de kinderen blijft een uitdaging!

Ook sparen we voor een goed doel:

Het spaardoel in 2017 is voor Bernard en Susanne Cloosterman. Bernard en Susanne hebben allebei een groot verlangen om te zorgen voor kinderen in nood en zijn sinds september 2013 werkzaam in een kindertehuis in Brazilië.  De kinderen op de zondagsschool sparen ook voor Bernard en Susanne en hun kinderwerk. Meer informatie vind u in hun folder, deze ligt op zondag op de tafel in de hal of kijk op http://bernardensusanne.blogspot.nl

Ieder jaar is er voor beide groepen een afsluitingsdag. De zomervakantie staat dan voor de deur en we gaan gezellig met elkaar op stap. Zo gingen we in 2013 naar de ark van Noach. Daarna volgden de Drunense duinen (2014), het Geofort (2015) en Reptielzoo de Oliemeulen (2016).

Waar gaan we dit jaar heen? Nou dat is nog een verrassing!

Kijk voor foto’s van alle activiteiten onder het kopje media op deze site